Inkomstenbelasting België Nederland

Als u werkzaam bent in Nederland of België zult u inkomstenbelasting moeten betalen. Dit is een directe belasting die betaald moet worden over het inkomen van een natuurlijk persoon. Als u in loondienst bent, heet deze belasting in Nederland loonbelasting. In België wordt gesproken over personenbelasting. Maar, als u in het ene land woont en in het andere land werkt, hoe weet u dan in welk land u inkomstenbelasting moet betalen? BenT adviseert en helpt u met uw inkomstenbelasting België en Nederland.

Inkomstenbelasting schalen

De inkomstenbelasting is in Nederland verdeeld in drie boxen, zogenoemde belastingschijven. Per box geldt er een verschillend belastingtarief. En elke box gaat over een deel van het mogelijke inkomen. In België zijn er vier belastingschalen voor de personenbelasting. Ook hier geldt een verschillend tarief per schaal en gaat elke schaal over een ander deel van het mogelijke inkomen. BenT kijkt graag samen met u naar uw inkomen uit Nederland en/ of België en kan zo voor u nagaan in welke belastingschaal uw inkomen valt. En natuurlijk hoeveel inkomstenbelasting u in welk land moet betalen.

Inkomstenbelasting België Nederland: BenT is uw adviseur

Door de centrale ligging van BenT, dicht bij de Nederlands-Belgische grens in Eindhoven, zijn wij gespecialiseerd in Nederland-België fiscaliteiten. Zoals de inkomstenbelasting België Nederland. Ook helpen we u graag met de belastingaangifte Nederland België. Veel van onze klanten werken in België en wonen in Nederland, of andersom. Als u in deze situatie verkeert, zult u te maken krijgen met een veelheid aan verschillende regels en wetten. Onder andere op het gebied van belastingzaken en loonheffingen. Dit kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Daarom bieden we graag de helpende hand.

Meer over belastingaangifte NL/BE

Fiscaal advies Nederland – België

Het gedreven team van BenT is gespecialiseerd in fiscaal advies voor Nederland-België. Wij helpen u graag als uw:

  • In Nederland woont en in België werkt

  • In België woont en in Nederland werkt

Wij nemen u de zorg voor de inkomstenbelasting in België en Nederland graag uit handen. Neemt u gerust contact met ons op om uw specifieke situatie met ons door te nemen. U bent altijd welkom op ons centraal gelegen kantoor in Eindhoven. Natuurlijk kunnen we ook telefonisch met elkaar zaken afstemmen.

Wilt u eens een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van uw bedrijf of van uw privésituatie?

Neemt u dan gerust contact op voor meer informatie.