Accountancy

Wij bieden u de ondersteuning die u als ondernemer nodig heeft

Een accountant, die is voor een ondernemer als ik toch niet verplicht?

Thur Begheyn en Kit Tang - BenT Accountants en Belastingadviseurs

Inderdaad, een accountant is voor bedrijven uit het (kleine) MKB niet verplicht. U kiest dan ook niet voor een accountant omdat dat een verplichting is, maar omdat het wat oplevert. Kwaliteit bijvoorbeeld. Wist u dat ‘accountant’ een wettelijk beschermde titel is? Je moet aan strenge eisen voldoen om jezelf accountant te mogen noemen of termen zoals ‘accountancy’ te mogen hanteren. Hierdoor heeft u verschillende kwaliteitswaarborgen die een niet-accountant u niet kan bieden:

  • een accountant heeft een uitgebreide opleiding gevolgd inclusief een driejarige praktijkstage;
  • daarnaast heeft hij de verplichting om geregeld cursussen en opleidingen in zijn vakgebied te volgen;

  • periodiek wordt een accountantskantoor getoetst door haar beroepsorganisatie (NBA) om te beoordelen of de kwaliteitszorg binnen het kantoor op orde is;

  • een accountant heeft naast wettelijke regelgeving ook beroepsregels waaraan hij zich moet houden en waarvoor hij een eed heeft afgelegd. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw accountant altijd professioneel, vakbekwaam en zorgvuldig, en integer en objectief is. Bovendien gaat hij vertrouwelijk om met de door u verstrekte gegevens;

  • Een accountant is verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een waarnemingsovereenkomst met een andere accountant af te sluiten.

Binnen BenT heeft Thur Begheyn AA (Accountant-Administratieconsulent) de verantwoordelijkheid voor de samenstelpraktijk en administratieve dienstverlening. U kunt voor de meest uiteenlopende zaken op dit gebied bij hem terecht.

Natuurlijk nemen wij uw administratie graag uit handen en geven wij u real-time inzicht in de financiele situatie van uw bedrijf. Ook voor het samenstellen van uw jaarrekening kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht, net als voor vele andere accountancy werkzaamheden zoals prognoses, begrotingen en accountantsverklaringen. Vanuit ons kantoor in Eindhoven zijn we ook u Accountant in Helmond.

Veelgestelde vragen over een Accountant

Een AA Accountant is een Accountant-Administratieconsulent. Dit zijn accountants die voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf actief zijn. Binnen BenT is vennoot Thur Begheyn Accountant-Administratieconsulent met certificeringsbevoegdheid.

Een AA-Accountant kan voor u onder meer de jaarrekening opstellen, deze beoordelen of controleren en de administratie voeren. Ook als u op zoek bent naar fiscaal advies, kan een AA-Accountant u verder helpen.

Voor ondernemers uit het MKB is een accountant niet verplicht. Maar, het levert wel een hoop op. Zo kunt u altijd rekenen op hoge kwaliteit van het geleverde werk. En kan een accountant u voorzien van fiscaal advies om uw bedrijf verder te helpen.

NBA staat voor de (Koninklijke) Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Deze beroepsorganisatie wil onder meer een goede beroepsuitoefening bevorderen door accountants. Het accountsregister omvat accountants-administratieconsulenten (AA) en Registeraccountants (RA). De accountant van BenT staat ingeschreven in het register van de NBA, waardoor BenT zich accountantskantoor mag noemen. Om de titel AA of accountant of verwante termen te mogen hanteren, moet men namelijk lid zijn van de NBA.

Wilt u eens een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van uw bedrijf of van uw privésituatie?

Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.