Accountancy

Het accountancyteam van BenT ondersteunt onze klanten met onder andere hun jaarcijfers, administratie en aangiftes BTW. Maar vooral zijn we een vraagbaak voor allerlei zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld als je personeel in dienst gaat nemen, een extra vestiging wilt openen of je rechtsvorm wilt wijzigen. Ons team staat voor jou klaar.

Waarom een accountant?

Je kiest voor een accountant als je waarde hecht aan kwaliteit. Wist je dat ‘accountant’ een wettelijk beschermde titel is? Je moet aan strenge eisen voldoen om jezelf accountant te mogen noemen of termen zoals ‘accountancy’ te mogen hanteren. Hierdoor heb je verschillende kwaliteitswaarborgen die een niet-accountant je niet kan bieden:

 • een accountant heeft een uitgebreide opleiding gevolgd inclusief een driejarige praktijkstage;
 • daarnaast heeft hij de verplichting om geregeld cursussen en opleidingen in zijn vakgebied te volgen;
 • periodiek wordt een accountantskantoor getoetst door haar beroepsorganisatie (NBA) om te beoordelen of de kwaliteitszorg binnen het kantoor op orde is;
 • een accountant heeft naast wettelijke regelgeving ook beroepsregels waaraan hij zich moet houden en waarvoor hij een eed heeft afgelegd. Zo kun je erop vertrouwen dat jouw accountant altijd professioneel, vakbekwaam en zorgvuldig, en integer en objectief is. Bovendien gaat hij vertrouwelijk om met de door jou verstrekte gegevens;
 • Een accountant is verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een waarnemingsovereenkomst met een andere accountant af te sluiten.

Natuurlijk nemen wij jouw administratie graag uit handen en geven wij je real-time inzicht in de financiele situatie van jouw bedrijf. Ook voor het samenstellen van jouw jaarrekening kun je vanzelfsprekend bij ons terecht, net als voor vele andere accountancy werkzaamheden zoals prognoses, begrotingen en accountantsverklaringen. Vanuit ons kantoor in Eindhoven zijn we ook jouw Accountant in Helmond.

Neem contact op

Administratie uitbesteden?

Wil je dat we jouw administratie en bijkomende aangiftes en verplichtingen volledig uit handen nemen? Dan kun je gebruik maken van ons Alles-in-1-abonnement. Je betaalt dan een vast bedrag per maand dat gebaseerd is op de rechtsvorm van jouw onderneming en de omvang van de administratie. Vervolgens koppelen we eenmalig je bank en lever je voortaan je facturen doorlopend aan en doen wij de rest. Jij kijkt mee via een online dashboard om te zien hoe je er voor staat. Kijk op onze tarievenpagina voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over accountancy

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over onze dienstverlening op het gebied van accountancy. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
 • Wat is een AA Accountant?

  Een AA Accountant is een Accountant-Administratieconsulent. Dit zijn accountants die voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf actief zijn. Binnen BenT is  Thur Begheyn de AA.

 • Wat doet een AA-Accountant?

  Een AA-Accountant kan voor jou onder meer de jaarrekening opstellen, deze beoordelen of controleren en de administratie voeren. Ook als je op zoek bent naar fiscaal advies, kan een AA-Accountant je verder helpen.

 • Is een accountant verplicht voor ondernemers?

  Voor ondernemers uit het MKB is een accountant niet verplicht. Maar, het levert wel een hoop op. Zo kun je altijd rekenen op hoge kwaliteit van het geleverde werk. En kan een accountant je voorzien van (fiscaal) advies om je bedrijf verder te helpen.

 • Wat is de NBA?

  NBA staat voor de (Koninklijke) Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Deze beroepsorganisatie wil onder meer een goede beroepsuitoefening bevorderen door accountants. Het accountsregister omvat accountants-administratieconsulenten (AA) en Registeraccountants (RA). De accountant van BenT staat ingeschreven in het register van de NBA, waardoor BenT zich accountantskantoor mag noemen. Om de titel AA of accountant of verwante termen te mogen hanteren, moet men namelijk lid zijn van de NBA.

 • Wat kost een accountant?

  De kosten voor onze accountancydiensten zijn afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en onze tijdsbesteding. In veel gevallen is het mogelijk om de werkzaamheden tegen een vast bedrag (per maand) uit te voeren. Kijk voor meer informatie op onze tarievenpagina.

Wilt u eens een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van uw bedrijf of van uw privésituatie?

Neemt u dan gerust contact op voor meer informatie.