Accountancy 2022-04-05T09:29:48+00:00

Accountancy

Wij bieden u de ondersteuning die u als ondernemer nodig heeft

Een accountant, die is voor een ondernemer als ik toch niet verplicht?

Thur Begheyn en Kit Tang - BenT Accountants en Belastingadviseurs

Inderdaad, een accountant is voor bedrijven uit het (kleine) MKB niet verplicht. U kiest dan ook niet voor een accountant omdat dat een verplichting is, maar omdat het wat oplevert. Kwaliteit bijvoorbeeld. Wist u dat ‘accountant’ een wettelijk beschermde titel is? Je moet aan strenge eisen voldoen om jezelf accountant te mogen noemen of termen zoals ‘accountancy’ te mogen hanteren. Hierdoor heeft u verschillende kwaliteitswaarborgen die een niet-accountant u niet kan bieden:

  • een accountant heeft een uitgebreide opleiding gevolgd inclusief een driejarige praktijkstage;
  • daarnaast heeft hij de verplichting om geregeld cursussen en opleidingen in zijn vakgebied te volgen;

  • periodiek wordt een accountantskantoor getoetst door haar beroepsorganisatie (NBA) om te beoordelen of de kwaliteitszorg binnen het kantoor op orde is;

  • een accountant heeft naast wettelijke regelgeving ook beroepsregels waaraan hij zich moet houden en waarvoor hij een eed heeft afgelegd. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw accountant altijd professioneel, vakbekwaam en zorgvuldig, en integer en objectief is. Bovendien gaat hij vertrouwelijk om met de door u verstrekte gegevens;

  • Een accountant is verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een waarnemingsovereenkomst met een andere accountant af te sluiten.

Binnen BenT heeft Thur Begheyn AA (Accountant-Administratieconsulent) de verantwoordelijkheid voor de samenstelpraktijk en administratieve dienstverlening. U kunt voor de meest uiteenlopende zaken op dit gebied bij hem terecht.

Natuurlijk nemen wij uw administratie graag uit handen en geven wij u real-time inzicht in de financiele situatie van uw bedrijf. Ook voor het samenstellen van uw jaarrekening kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht, net als voor vele andere accountancy werkzaamheden zoals prognoses, begrotingen en accountantsverklaringen. Vanuit ons kantoor in Eindhoven zijn we ook u Accountant in Helmond.

Jaarrekening
Administratie

Veelgestelde vragen over een Accountant

[select-faq faq_id=’11373′] [select-faq faq_id=’11374′] [select-faq faq_id=’11375′] [select-faq faq_id=’11376′]

Wilt u eens een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van uw bedrijf of van uw privésituatie?

Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Laten we beginnen!