Belastingadviseur Nederland- België

Fiscaal advies voor Nederlanders in België en belastingadviseurs België – Nederland

Fiscaliteit rondom Nederland en België dat is toch zeer complex?

Niet voor ons!

BenT Accountants en Belastingadviseurs

BenT Accountants en Belastingadviseurs is een advieskantoor dat onder andere gespecialiseerd is in fiscale advisering ten behoeve van personen die in België wonen, maar (gedeeltelijk) inkomen genieten vanuit Nederland. Of andersom. Als belastingadviseur Nederland België adviseerden wij al honderden grensarbeiders en/of verzorgden hun fiscale aangiften. Dat doen we ook graag voor u!

BenT: uw belastingadviseur België Nederland

Het kantoor van BenT is gelegen in Eindhoven. Door onze vestiging in het Zuiden van het land, dichtbij de grens tussen Nederland en België, hebben wij uitgebreide kennis om klanten die in België werken en in Nederland wonen, of andersom, te helpen. Als deze situatie voor u van toepassing is, kunt u te maken krijgen met allerlei regels en wetten. De regelgeving voor grensarbeiders Nederland België kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Om u hierbij te ondersteunen, bieden wij u diverse diensten aan.

Aangeboden diensten van de belastingadviseur Nederland België

Als belastingadviseur Nederland België bieden wij diensten aan voor zowel privé personen als ondernemers en bedrijven. Wij zorgen ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw fiscale positie en over uw aangiften. Zo wordt onder meer voorkomen dat u dubbele belasting betaalt. Tevens kunnen wij u adviseren inzake bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek, pensioen, zorg- en sociale verzekeringen en schenkingen. Voor ondernemers verzorgen wij ook de boekhouding en jaarcijfers van uw onderneming.

>>> Ontdek meer over belastingaangifte Nederland – België

Werkwijze en tarieven

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan contract met ons op. Een van onze belastingadviseurs neemt dan kort met u uw situatie door. Vervolgens kunnen wij u aangeven welke aangiften en/of diensten wij voor u kunnen verzorgen. Is er sprake van een complexe situatie en/of heeft u veel vragen voor ons? Dan nodigen we u uit voor een adviesgesprek. Dit kan bij ons op kantoor of via Microsoft Teams plaatsvinden. Een dergelijk adviesgesprek duurt over het algemeen maximaal 1 tot 1,5 uur. Voor een adviesgesprek wordt een uurtarief bij u in rekening gebracht.

Onze tarieven per 1 januari 2024 zijn als volgt:

   
  Incl.BTW Excl. BTW
verzorgen Belgische aangifte Personenbelasting € 254,10 € 210
verzorgen Belgische aangifte Personenbelasting (fiscaal partner) € 36,30 € 30
verzorgen Nederlandse aangifte Inkomstenbelasting € 242,00 € 200
verzorgen Nederlandse aangifte Inkomstenbelasting (fiscaal partner) € 36,30 € 30
Aanpassen voorlopige aanslag € 78,65 € 65
Verzorgen opgave wereldinkomen € 48,40 € 40
Verzorgen inkomensverklaring Nihil Nihil
Uurtarief adviesgesprek en adviesdiensten € 169,40 € 140

Persoonlijk contact met BenT

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijk contact met onze cliënten. En nodigen u dan ook graag uit op ons kantoor in Eindhoven. Wij zijn gevestigd aan de Groenstraat 2A. U kunt makkelijk bij ons pand uw auto parkeren. Maakt de afstand van uw woonplaats naar Eindhoven een persoonlijk bezoek lastig? Dan is het natuurlijk ook mogelijk uw situatie telefonisch te bespreken of met behulp van Microsoft Teams met ons door te nemen. Documentatie en aangiften kunnen wij in dat geval elektronisch met u uitwisselen, zowel via e-mail als via ons cliëntportaal. We zetten graag onze kennis als belastingadviseur België Nederland voor u in!

Ontdek ook meer over onze diensten als belastingconsulent Eindhoven.

Buurlanden Nederland en België

Voordat het besluit genomen is om naar België of Nederland te emigreren, is het aan te raden een analyse te maken van de fiscale en sociale verzekeringsaspecten van zo’n stap. Nederland en België zijn buurlanden. Het kan daardoor lijken of een emigratie weinig voeten in de aarde heeft. Echter, het zijn twee verschillende landen met eigen regels en wetten. Om te voorkomen dat u zaken over het hoofd ziet, kunt u een fiscaal specialist inschakelen.

Belastingadvies Nederland België

Met een jarenlange ervaring ten aanzien van fiscale advisering voor Nederlanders in België of andersom, hebben wij dit onderdeel tot onze specialisatie ontwikkeld. Hierdoor is BenT bij uitstek de partij die zo een analyse voor u kan maken. Wij zijn op de hoogte van de belastingstelsels van zowel Nederland als België, aangezien deze namelijk verschillend zijn. Wij analyseren graag wie, op basis van het Belastingverdrag tussen Nederland en België, bevoegd is om belasting te heffen over uw inkomensbestanddelen. Indien er mogelijkheden bestaan om hierin een optimalisatie toe te passen zullen wij deze aan u voorstellen. En, als u dat wenst, uitvoeren.

Hulp bij fiscale aangiften

Waar in Nederland jaarlijks een inkomstenbelasting aangifte gedaan moet worden, moet een inwoner van België jaarlijks zijn Belgische aangifte Personenbelasting indienen. Wij hebben mogelijkheid om deze aangiften elektronisch voor u in te dienen. Indien u in Nederland blijft werken, is het ook noodzakelijk om een Nederlandse aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Vanzelfsprekend kunnen wij ook de Nederlandse aangiften verzorgen. In vele gevallen kan daarbij de aftrek hypotheekrente toegepast worden. Daarbij volgen wij de ontwikkelingen binnen de fiscale regelgeving op de voet. De regelgeving over de aftrek van de hypotheekrente is namelijk voortdurend in beweging. En deze regels wijzigen ook vaak voor inwoners van België. Zo kunnen wij direct inspelen op nieuwe wetgeving.

Sociale verzekeringen Nederland België

Naast vragen over in welk land u belastingaangifte moet doen, welke belastingen u in welk land moet betalen en hoe het zit met de hypotheekaftrek, is het van essentieel belang om te kijken waar u sociaal verzekerd bent. Onze specialisten zullen aan de hand van de Europese richtlijn inzake sociale zekerheid nagaan in welk land u sociaal verzekerd bent. Dit kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Samenwerking notaris

België kent allerlei voordelen voor schenkingen van bijvoorbeeld ouders aan kinderen. Een bekend voorbeeld hiervan is de handgift of een schenking door middel van een notariële akte bij een Nederlandse notaris. Om te voorkomen dat er allerlei Belgische wettelijke bepalingen worden overtreden, dient een nauwkeurige afstemming plaats te vinden tussen de Nederlandse en Belgische notaris. Wij werken samen met diverse notarissen die u hierbij kunnen ondersteunen.

Diensten voor ondernemers

Indien u ondernemer bent en in België woont, is een deskundige fiscale advisering van groot belang. Indien nodig hebben wij een samenwerking met enkele Belgische accountantskantoren om u verder van dienst te kunnen zijn. Heeft u een bedrijf in Nederland? Dan kunt u ook bij ons terecht voor uw accountancy zaken. Onze accountant kan u begeleiden bij uw administratieve processen en voor u uw jaarrekening samenstellen. Uiteraard werken onze accountants en belastingadviseurs nauwgezet samen om een voor u zo gunstig mogelijke situatie te bereiken. Zowel op fiscaal als bedrijfseconomisch gebied, zodat uw bedrijf er zo gunstig mogelijk voorstaat.

Wilt u kijken wat BenT voor u of uw organisatie kan betekenen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we graag uw specifieke situatie door. En vertellen we graag meer over de dienstverlening die wij kunnen bieden. Wij zorgen ervoor dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Veelgestelde vragen over belastingadvies Nederland-België

Er bestaat een belastingverdrag tussen Nederland en België. Dit verdrag voorkomt dat u dubbel belasting moet betalen als u als grensarbeider aan het werk bent. Als u hier vragen over heeft, kunt u altijd contact met BenT opnemen.

In principe is de woonplaats bepalend in welk land u belasting moet betalen over uw inkomsten. Als hier onduidelijk over bestaat, bijvoorbeeld omdat u in zowel Nederland als België een woning bezit, wordt er gekeken naar de feiten en omstandigheden om te bepalen welke woonplaats relevant is.

BenT is uw belastingadviseur Nederland-België. Wij geven onder meer fiscaal advies aan personen die in België wonen en in Nederland werken. Of omgekeerd. Wij hebben uitgebreide kennis van de regels en wetten die voor grensarbeiders gelden.

Wij bieden diverse diensten aan. Zo kunnen we uw Belgische aangifte Personenbelasting, evenals de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. Ook voor advies over hypotheekrenteaftrek en pensioen zijn wij uw partner. En voor ondernemers kunnen we de boekhouding en de jaarcijfers verzorgen.

Wilt u eens een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van uw bedrijf of van uw privésituatie?

Neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.