Belastingadviseur Nederland - België

BenT Accountants en Belastingadviseurs is een advieskantoor dat onder andere gespecialiseerd is in fiscale advisering ten behoeve van personen die in België wonen, maar (gedeeltelijk) inkomen genieten vanuit Nederland. Of andersom. Als belastingadviseur Nederland België adviseerden wij al honderden grensarbeiders en/of verzorgden hun fiscale aangiften. Dat doen we ook graag voor jou!

Jouw belastingadviseur voor België - Nederland

Het kantoor van BenT is gelegen in Eindhoven. Door onze vestiging in het Zuiden van het land, dichtbij de grens tussen Nederland en België, hebben wij uitgebreide kennis opgedaan om klanten die in België werken en in Nederland wonen, of andersom, te helpen. Als deze situatie voor jou van toepassing is, kun je te maken krijgen met allerlei regels en wetten. De regelgeving voor grensarbeiders Nederland België kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Om je hierbij te ondersteunen, bieden wij jou diverse diensten aan.

Aangeboden diensten van de belastingadviseur Nederland België

Als belastingadviseur Nederland België bieden wij diensten aan voor zowel privé personen als ondernemers en bedrijven. Wij zorgen ervoor dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over je fiscale positie en aangiften. Zo wordt onder meer voorkomen dat je dubbele belasting betaalt. Tevens kunnen wij je adviseren inzake bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek, pensioen, zorg- en sociale verzekeringen en schenkingen. Voor ondernemers verzorgen wij ook de boekhouding en jaarcijfers van hun onderneming.
Meer over belastingaangifte NL/BE

Onze tarieven per 1 januari 2024:

Bedragen zijn inclusief BTW
Verzorgen Belgische aangifte Personenbelasting € 254,10
Verzorgen Belgische aangifte Personenbelasting (fiscaal partner) € 36,30
verzorgen Nederlandse aangifte Inkomstenbelasting € 242,00
verzorgen Nederlandse aangifte Inkomstenbelasting (fiscaal partner) € 36,30
Aanpassen voorlopige aanslag € 78,65
Verzorgen opgave wereldinkomen € 48,40
Verzorgen inkomensverklaring Nihil
Uurtarief adviesgesprek en adviesdiensten € 169,40

Werkwijze en tarieven

Bent je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan contract met ons op. Een van onze belastingadviseurs neemt dan kort met jou jouw situatie door. Vervolgens kunnen wij aangeven welke aangiften en/of diensten wij voor jou kunnen verzorgen. Is er sprake van een complexe situatie en/of heb je veel vragen voor ons? Dan nodigen we je uit voor een adviesgesprek. Dit kan bij ons op kantoor of via Microsoft Teams plaatsvinden. Een dergelijk adviesgesprek duurt over het algemeen maximaal 1 tot 1,5 uur. Voor een adviesgesprek wordt een uurtarief bij jou in rekening gebracht.

Ontdek ook meer over onze diensten als belastingconsulent Eindhoven.

Wil  je een verfrissende blik op de financiële en fiscale situatie van jouw bedrijf of privésituatie?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Heb je vragen?

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over onze dienstverlening op het gebied van Nederland België. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
 • Wat houd het verdrag Nederland-België in?

  Er bestaat een belastingverdrag tussen Nederland en België. Dit verdrag voorkomt dat je dubbel belasting betaalt als je als grensarbeider aan het werk bent. Als je hier vragen over hebt, kun je altijd contact met BenT opnemen.

 • Ik woon in Nederland en werk in België. Waar ben ik belastingplichtig?

  In principe is de woonplaats bepalend in welk land je belasting moet betalen over je inkomsten. Maar werk je in een ander land dan in je woonland, dan kan je (ook) in dat andere land belastingplichtig zijn.

 • Waar kan ik terecht voor belastingadvies Nederland - België?

  BenT is jouw belastingadviseur Nederland-België. Wij geven onder meer fiscaal advies aan personen die in België wonen en in Nederland werken. Of omgekeerd. Wij hebben uitgebreide kennis van de regels en wetten die voor grensarbeiders gelden.

 • Waarmee kan een belastingadvies Nederland - België mij helpen?

  Wij bieden diverse diensten aan. Zo kunnen we jouw Belgische aangifte Personenbelasting, evenals de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting verzorgen. Ook voor advies over zaken als hypotheekrenteaftrek, giften en pensioen zijn wij jouw partner. En voor ondernemers kunnen we de boekhouding en de jaarcijfers verzorgen.

Buurlanden Nederland en België

Voordat het besluit genomen is om naar België of Nederland te emigreren, is het aan te raden een analyse te maken van de fiscale en sociale verzekeringsaspecten van zo’n stap. Nederland en België zijn buurlanden. Het kan daardoor lijken of een emigratie weinig voeten in de aarde heeft. Echter, het zijn twee verschillende landen met eigen regels en wetten. Om te voorkomen dat je zaken over het hoofd ziet, kun je een fiscaal specialist inschakelen.

Belastingadvies Nederland België

Met een jarenlange ervaring ten aanzien van fiscale advisering voor Nederlanders in België of andersom, hebben wij dit onderdeel tot onze specialisatie ontwikkeld. Hierdoor is BenT bij uitstek de partij die zo een analyse voor jou kan maken. Wij zijn op de hoogte van de belastingstelsels van zowel Nederland als België. Wij analyseren graag wie, op basis van het Belastingverdrag tussen Nederland en België, bevoegd is om belasting te heffen over jouw inkomensbestanddelen. Indien er mogelijkheden bestaan om hierin een optimalisatie toe te passen zullen wij deze aan jou voorstellen. En, als je dat wenst, uitvoeren.

Hulp bij fiscale aangiften

Waar in Nederland jaarlijks een inkomstenbelasting aangifte gedaan moet worden, moet een inwoner van België jaarlijks zijn Belgische aangifte Personenbelasting indienen. Wij hebben mogelijkheid om deze aangiften elektronisch voor je in te dienen. Indien je in Nederland blijft werken, is het ook noodzakelijk om een Nederlandse aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Vanzelfsprekend kunnen wij ook de Nederlandse aangiften verzorgen. In vele gevallen kan daarbij de aftrek hypotheekrente toegepast worden. Daarbij volgen wij de ontwikkelingen binnen de fiscale regelgeving op de voet. De regelgeving over de aftrek van de hypotheekrente is namelijk voortdurend in beweging. En deze regels wijzigen ook vaak voor inwoners van België. Zo kunnen wij direct inspelen op nieuwe wetgeving.

Sociale verzekeringen Nederland België

Naast vragen over in welk land je belastingaangifte moet doen, welke belastingen je in welk land moet betalen en hoe het zit met de hypotheekaftrek, is het van essentieel belang om te kijken waar je sociaal verzekerd bent. Onze specialisten zullen aan de hand van de Europese richtlijn inzake sociale zekerheid nagaan in welk land je sociaal verzekerd bent. Dit kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Samenwerking notaris

België kent allerlei voordelen voor schenkingen van bijvoorbeeld ouders aan kinderen. Een bekend voorbeeld hiervan is de handgift of een schenking door middel van een notariële akte bij een Nederlandse notaris. Om te voorkomen dat er allerlei Belgische wettelijke bepalingen worden overtreden, dient een nauwkeurige afstemming plaats te vinden tussen de Nederlandse en Belgische notaris. Wij werken samen met diverse notarissen die je hierbij kunnen ondersteunen.

Diensten voor ondernemers

Indien je ondernemer bent en in België woont, is een deskundige fiscale advisering van groot belang. Indien nodig hebben wij een samenwerking met enkele Belgische accountantskantoren om je verder van dienst te kunnen zijn. Heb je een bedrijf in Nederland? Dan kun je ook bij ons terecht voor je accountancy zaken. Onze accountant kan je begeleiden bij jouw administratieve processen en voor jou jouw jaarrekening samenstellen. Uiteraard werken onze accountants en belastingadviseurs nauwgezet samen om een voor jou zo gunstig mogelijke situatie te bereiken. Zowel op fiscaal als bedrijfseconomisch gebied, zodat jouw bedrijf er zo gunstig mogelijk voorstaat.

Wilt je kijken wat BenT voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neemt dan gerust contact met ons op en wij informeren je over de mogelijkheden.