Waar kan ik terecht voor een boekhouder Eindhoven?

Als u op zoek bent naar een boekhouder in Eindhoven, helpt BenT u graag verder. Wij zijn een accountants- en belastingadvieskantoor voor het MKB. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en om samen te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat kost een boekhouder?

De kosten voor een boekhouder zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen en de werkzaamheden die we voor u gaan uitvoeren. Wel kunnen we alvast aangeven dat BenT scherpe tarieven kan hanteren, doordat we onze werkzaamheden efficiënt kunnen uitvoeren, gebruikmakend van de nieuwste online toepassingen.

Zijn er opstartkosten?

Nee, wij richten de administratie in en koppelen de bank en eventuele andere software aan Exact Online zonder bijkomende kosten. Indien je factureert met Exact passen wij tevens het factuursjabloon kosteloos aan naar jouw wensen.

Wat is het voordeel om met Exact Online te factureren?

Als je gemiddeld meer dan 10 facturen per maand verstuurt is het goedkoper dan de facturen bij ons aanleveren omdat je in dat geval geen extra staffel(s) nodig hebt. Verder is de factuur direct in de boekhouding verwerkt en ziet deze er professioneel uit. Tenslotte kun je ook offertes, betalingsherinneringen versturen en een iDEAL link aan de begeleiden e-mails bij je facturen toevoegen, waardoor je klanten makkelijker kunnen en vaak ook sneller zullen betalen.

Is mijn administratie altijd up-to-date?

Dat is wel de bedoeling. De administratie wordt zoveel mogelijk automatisch bijgehouden: de bank wordt dagelijks automatisch bijgewerkt en ook de door jou aangeleverde facturen worden grotendeel geheel geautomatiseerd direct verwerkt. Ook afschrijvingen en loonjournaalposten worden automatisch maandelijks geboekt. Vervolgens bekijken wij meerdere malen per maand of er nog zaken ontbreken. Zo ja, dan vragen we die bij jou op. Om de administratie up-to-date te houden is het daarom van belang dat je tijdig en doorlopend al je facturen aanlevert en je adequaat antwoord geeft op onze vragen.

Ik word later in het jaar dan in januari klant, betaal ik dan een hoger of lager maandbedrag?

Dat ligt eraan. Indien de jaarstukken en aangifte Inkomstenbelasting en/of Vennootschapsbelasting al verzorgd zijn door je vorige adviseur of je een starter bent zorgt dit voor een lager maandbedrag. Indien we qua administratie een aantal maanden moeten inhalen en je jaarstukken en aangiftes nog wel moeten verzorgen moeten de totale kosten over minder maanden worden verdeeld en is het maandbedrag hoger. Vanaf het tweede jaar betaal je dan het bedrag zoals het op de website staat.

Ik ben starter, betaal ik dan een lager maandbedrag?

Ja. De maandtarieven hebben namelijk betrekking op de werkzaamheden die wij uitvoeren in de periode waarover wij factureren. Bijvoorbeeld: in 2023 verzorgen wij de administratie en BTW-aangiftes over 2023 en de jaarstukken en aangifte Inkomsten- en/of Vennootschapsbelasting over 2022.
Indien je starter bent hoeven wij nog geen jaarstukken aan aangiftes te verzorgen over het voorgaande jaar. Hierdoor betaal je het eerste jaar een fors lager tarief. Vanaf het tweede jaar betaal je het bedrag zoals het op de website staat.

Ga naar de bovenkant